Új megállóhelyeket is kialakítanak

2023.10.04. 14:19

Menetrendet módosít a Blaguss: változik a 7-es és a körjáratok útvonala is

Október 16-án módosul a helyi járatos buszok menetrendje Szombathelyen: változik a körjáratok és a 7-es útvonala, és új megállóhelyeket is kialakítanak.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

Egy évtizedes lakossági célforgalmi igény megvalósítására nyílt lehetőség a Szent Quirinus utca átadásával – derült ki a Blaguss Agora Hungary Kft. által készített közgyűlési anyagból. A Derkovits és a Joskar-Ola lakótelepekről, valamint a Károly Róbert utca térségéből is átszállás nélkül juthatunk el a menetrendmódosítás után a Jáki úti temetőbe.

A dokumentumból az is kiolvasható: a 30Y autóbuszvonal után a körjáratok bonyolítják a legnagyobb utasforgalmat. A Savaria Plaza és a Szent Gellért utca 64. megállóhelyek között a körjáratok október 16-dikától a Körmendi út helyett a Jáki úton közlekednek, valamint érintik az Újtemető – Szent Quirinus utca megállót. A Vasútállomásról 14:32 órakor induló 20C járat az alacsony utasforgalom miatt ugyanakkor megszűnik. Szintén kevesen vették igénybe, ezért törlik a 6-os autóbuszvonalon a Minerva lakóparkból a Vasútállomás felé 7.33 órakor és 16.33 órakor induló járatokat.

Többször késett a 7-es járat, felülvizsgálták az útvonalát

A több tucat megkeresés miatt felülvizsgálták a 7-es autóbuszvonalon a járatok menetidejét. Zanat felé a Szent Márton utcai aluljáró helyett a Thököly utcai aluljárónál és az 56-osok terén állnak meg a 7-es buszok is, a további szakaszon nem lesz változás. A 9, 29A és a 29C járatok továbbra is teljes üzemidőben közlekednek a Vasútállomás és a Joskar-Ola városrész között. Október 16-dikától ugyanakkor a 21A járat már nem érinti a Joskar-Ola autóbuszfordulót és a Mari ABC-t, így gyorsabb útvonalon közlekedhet a déli városrészre.

Új megállóhelyeket érintenek a 27, 27A járatok

A 27, 27A járatok a Parkerdő, illetve a Parkerdő lakópark felé a Jégpince úton is megállnak. A 27A járatok technikai végállomása pedig átkerül a Falunagy utcába. A menetrend módosítása után csúcsidőben mindkét járat érinti az Éhen Gyula lakótelepet, s egészen Zanat-autóbuszfordulóig közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában