Jótékonyság

2023.10.06. 08:15

Ovisok gyűjtöttek állatvédőknek - A szülői munkaközösség ötletét karolták fel a világnaphoz kötődve

Újdonsággal bővítette az állatok világnapjához kötődő projektjét az idei nevelési évben a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda. A szülői munkaközösség ötletét felkarolva szerveztek adománygyűjtést csoportjaikban az Állatvédők Vasi Egyesülete javára.

Tóth Katalin

A Csiga csoportosok Vértesi Andreával, aki kutyával jött

Fotó: © Cseh Gábor

 Az ember és az állat együttélésének fontosságára hívja fel a figyelmet az állatok világnapja. A Benczúr-oviban a világnaphoz is kapcsolódva az elmúlt héten gyerekek a szülők támogatásával gyűjtöttek macska- és kutyatápot, konzerveket, az állatok átmeneti szálláshelyének tisztán tartásához törölközőket, tisztítószereket. Zöld óvodaként fontosnak tartják a felelős állattartást és az állatvédelmet. Mint Hegyháti-Rónaszéki Anna, az óvoda szülői munkaközösségének egyik tagja elmondta: neki különösen szívügye a téma. Fontosnak tartja, hogy már óvodáskorban megismerjék a gyerekek az állatvédelem fontosságát, és ösztönözzék erre társaikat is. 

Az új kezdeményezéssel pedig hagyományt szeretnének teremteni és akár más intézményeket is buzdítani a segítségnyújtásra. Az adományokat csütörtökön délelőtt személyesen adták át az óvoda udvarán, ahol Vértesi Andrea, az Állatvédők Vasi Egyesületének elnöke megköszönte a támogatást. A gyerekeknek annyit mondott: a menhelyen nagyon örülnek majd a cicák és a kutyák az eledelnek. Egy keverék kutyussal, Lénával érkezett a helyszínre: aki csak akarta, megsimogathatta a mentett yorki ebet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában