Izrael

2023.10.14. 11:24

Rendkívüli: Izraelből üzent a szombathelyieknek Robert C. Castel (Hallgassa meg!)

Izraelből üzent a szombathelyieknek a biztonságpolitikai szakértő, a Neokohn főmunkatársa Robert C. Castel.

Vaol.hu

Robert C. Castel

Fotó: © Unger Tamás

"Kedves Magyarországon élő barátaim! Jó napot kívánok egy napsütéses Gázai övezetből!  Eljutott hozzám a híre, hogy Budapest után számos településen álltok Izrael mellett Szombathelytől Szolnokig, Békéscsabától Pécsig - mondta az Ultrahang youtube csatornájának Robert C. Castel. 

A felvétel egy része szerkesztőségünkhöz is eljutott. Itt meghallgathatja: 

Robert C. Castel ezt annak kapcsán mondta, hogy Szombathelyen és még számos városban mécsesgyújtással fejezték ki szolidaritásukat Izrael mellett, a terrorcselekmények ellen. 

@vaol.hu Gyertyagyújtás Izraelért 2023. október 23-án Szombathelyen. Részletek: www.vaol.hu #israel #vaol #vasnepe ♬ eredeti hang - Vaol.hu

A biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang adásában  beszélt arról is, hogy miként értesült ő a háborúról, hogyan változtatta meg a mindennapjait, hogyan éli meg a családja a mostani napokat, mik a tanulságai a háborúnak és hogyan tűnt el a helyettese, akinek a családját megpróbálták elrabolni. A teljes adás itt hallgatható meg:

Robert C. Castel korábban a Mandinernek azt nyilatkozta, hogy teljesen nyilvánvaló volt mindenki számára, hogy valamikor be fog következni valami. Azt, hogy ilyen módon és ilyen léptékben, azt senki nem tudta. Borítékolható volt, hogy lesznek próbálkozások, ahogy már voltak a múltban is, de nem hiszem, hogy valaki számított volna arra, hogy ilyen mega-terrorakciót fognak végrehajtani.

Mint arról korábban már beszámoltunk a hétvégén a Hamász példátlan támadást hajtott végre Izrael ellen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában