Gondozzák is

2023.10.24. 13:47

Védett sírokat fogadtak örökbe Szentgotthárdon

Az önkormányzati hivatal Robert Leeb termében írták alá a felkérőleveleket azon közösségek képviselői, akik vállalták, hogy részt vesznek a védett sírok gondozásában.

Tóth Judit

Huszár Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy a Szentgotthárdi Honismereti Klub és Horváth Zsuzsanna volt a kezdeményezés ötletgazdája. A városvezető örömét fejezte ki, hogy valamennyi szervezet az első kérésre igent mondott és vállalta a nemes feladatot. Horváth Zsuzsanna hozzátette, a védett sírok gondozásának tervét Csuk Ferenc, a Honismereti Klub egykori oszlopos tagja és a város díszpolgára fogalmazta meg először. Összesen 18 sírhelyet „fogadtak örökbe” a különböző szervezetek, intézmények, többek között a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete, a Harmónia Egészségvédő Kör, a Rábafüzesért Egyesület, a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum, a Takács Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium, a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola, a VMSZC III. Béla Technikuma, valamint az önkormányzati és a járási hivatal és az egyházközségek. 

A védett sírok listáján Bagola István építőmester és felesége, Wieser Mária, Fejes Zoltán tanár, református hitoktató, Horváth Pál főszolgabíró, Koller György evangélikus presbiter, Kollosa Ferenc tűzoltóparancsnok, ügyvéd, Mathiász Artúr gimnáziumi igazgató, Pum Károly és Luka Ferenc karnagyok, Ruzsonyi Béla gimnáziumi tanár, költő, szerkesztő, Sokoray Elek községi főjegyző, Vakarcs Kálmánné, Vakarcs Kálmán néprajkutató felesége, dr. Vargha Gábor országgyűlési képviselő, Stanó József kaszaszélesítő mester, Gubicza Ákos, 1921-es felkelő, Hambek Alajos 1848-as honvédtiszt, járásbíró, Szűcs István 1848-as honvédtiszt, olasz légió őrnagy, Tánczos Tibor színész és a ciszterci szerzetesek közös sírhelye szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában