Előadások, vetélkedők

2023.11.24. 14:00

4 SZAK – 4 ÁSZ – Játékos gazdasági tanszékfoglalóra hívták a középiskolás diákokat - fotók

4 SZAK – 4 ÁSZ címmel középiskolásoknak szervezett programot – játékos gazdasági tanszékfoglalót – pénteken az ELTE Társadalomtudományi Kar Közgazdaságtudományi Intézete. A különböző egyetemi helyszíneken előadások, vetélkedő színesítették a programot.

Tóth Katalin

Forrás: Cseh Gábor

A ’közgazd-ÁSZ’ szakterületeket népszerűsítő vetélkedőre több mint 150 diák érkezett a vasi középiskolákból, a reggeli kezdéskor megtöltötték a dísztermet. Amint dr. Varga Imre intézetigazgató, tanszékvezető egyetemi docenstől megtudtuk, másodszor szervezték meg a vetélkedőt, amelyre szombathelyi és vidéki gimnáziumokból, technikumokból is fogadtak résztvevőket. A céljuk kettős volt: a gazdaságtudományi terület felé érdeklődő diákok szerezzenek pozitív benyomást az ELTE-ről és az ottani képzésekről; másrészt, aki továbbtanulásban gondolkodik, bátran válassza őket, hiszen a Magyarországon elérhető négy legnépszerűbb gazdaságtudományi szak megtalálható az ELTE szombathelyi kampuszán. 

Elsőként dr. Varga Imre tájékoztatta a diákokat a képzésekről, majd az egyetem fontos helyszíneit bejárva négy színes előadást hallgathattak meg a résztvevők a turizmus, a kereskedelem-marketing, a pénzügy, valamint a gazdálkodás-menedzsment szakterületeiről. Dr. Juhász Zita Vállalat a mesterséges intelligencia korában címmel tartott előadást; dr. Pataki László pénztörténeti érdekességekről beszélt; Mészáros Tibor Borok, színek, ízek, illatok című előadására várta a középiskolásokat; Horváth Zoltán pedig a kultúra és a marketing összefüggéseiről szólt. Az ötödik helyszínen egyetemi hallgatókkal találkoztak a résztvevők az aulában – mintegy negyven hallgatót vontak be a programba –: a középiskolások megismerkedhettek a szombathelyi egyetemisták hétköznapjaival, és a hallgatók által szervezett játékban nyereményekkel gazdagodhattak. Beépítve az előző év tapasztalatát, az idén egy vándorserleg is készült, amit a győztes csapat ad tovább jövőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában