Helyi közélet

2023.11.14. 14:15

A Látóút program fókuszában Vasvár és Bérbaltavár

Pogács Mónika

A Látóút program keretében közművelődési szakemberek érkeznek november 15-én és 16-án, szerdán és csütörtökön Vasvárra és Bérbaltavárra. Az országos szakmai, módszertani program során minta-értékű közösségi, kulturális helyeket látogathatnak meg a szakemberek a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület szervezésében. Szerdán Vasvár, a városi könyvtár és művelődési központ lesz a házigazda. 

A vendégek délelőtt  megismerkedhettek többek között a fesztiválok, országos és helyi rendezvények és a Hegyháti Közkincs Kerekasztal szakmai és technikai hátterével egy előadás keretében. A vendéglátók bemutatják  az értékgyűjtés, hagyományápolás helyi technikáit, módszereit. A vasvári termelői piac is egyik állomása lesz a napnak, majd a Nagy Gáspár Művelődési Központban folytatódik a szakmai találkozó, ahol bemutatják a Látóút résztvevői számára az összevont intézmény munkáját. 

Délután a Domonkos kolostorba és a Békeházba kirándulhatnak az érdeklődők, a nap a szakmai beszélgetéssel, zenés esttel zárul. A találkozó  csütörtökön Bérbaltaváron, a Művelődési Házban folytatódik. A vendégeket Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Alapítvány kuratóriumi tagja és Némethné Beczők Bernadett polgármester köszönti, majd faluséta és helyi termék kóstoló következik. A Nagy Gáspár Emlékház mint közösségi színtér címmel szakmai előadást is meghallgathatnak a résztvevők. Nagy Gáspár őseinek nyomában Nagytilajba ugyancsak ellátogatnak a vendégek. A Bérbaltavár és Nagytilaj közötti versfáknál közös versmondás lesz a program. A két napos közművelődési szakmai találkozó Bérbaltaváron közös szakmai beszélgetéssel zárul.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában