Bejelentés

2023.11.17. 07:00

December elseje után is lesz orvosi ügyelet Vasváron

Marad az orvosi ügyelet Vasváron – adta hírül közösségi oldalán Tóth Balázs polgármester, aki lapunk érdeklődésére azt is elmondta: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselővel komoly erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy megmaradjon az ellátás.

Tóth Judit

Tóth Balázs: mindent megtettünk az ügy érdekében

Fotó: Szendi Péter

Tóth Balázs először a közelmúltat idézte: a közösségi médiában és egyéb internetes felületeken olvasták a hírt, miszerint az átszervezések után Vasvár kikerül az orvosi ügyeleti helyszínek közül. Derült égből villámcsapásként érte a városvezetés tagjait ez az információ, így azonnal intézkedni kezdtek. - Ezidáig zökkenőmentesen működött az ellátás Vasváron, 22 település önkormányzatának társulása tartotta fenn az orvosi ügyeletet külső szolgáltató bevonásával.

- Amikor értesültünk arról, hogy Vasváron megszűnik az ügyelet, mindent elkövettünk, hogy ezt megakadályozzuk. Magam udvarias, ugyanakkor határozott hangvételű levelet írtam dr. Pintér Sándor belügyminiszter úrnak. Ugyanezt tette V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki szakmai szervezetekkel is többször egyeztetett a témában. A közös fellépésnek meglett az eredménye. December elsejétől a Mentőszolgálat veszi át az ügyeletek működtetését, városunkban marad a szolgáltatás. Az egyeztetések már elkezdődtek, az ügyeleti rendszer részleteiről hamarosan tájékoztatjuk a lakosságot – tette hozzá a városvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában