Gyász

2023.11.29. 07:47

Elhunyt a szombathelyi Weöres Sándor Színház egykori színésze

Legyőzte a betegség Bajomi Nagy Györgyöt, halálával pedig egy nagyszerű színésszel lett kevesebb az ország. Nyugodjon békében!

Vaol.hu

Forrás: Stekovics Gáspár

A Weöres Sándor Színház hivatalos közösségi oldalán egy szomorú hírrel kezdte a szerdát, ugyanis a társulat korábbi színésze, Bajomi Nagy György hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után elhunyt. 

„Megrendülten tudatjuk, hogy Bajomi Nagy György, társulatunk tagja, méltósággal és mindannyiunk számára példaadó lelkierővel viselt hosszú betegség után  elhunyt.” - adta hírül az Örkény Színház. 

Bajomi-Nagy György 2009-2020 között volt a Weöres Sándor Színház meghatározó tagja. Básti Lajos-, Gábor Miklós- és Jászai Mari-díjat is kapott. Alakításai, személyisége kitörölhetetlen színházunk emlékezetében - ezt már a Weöres Sándor Színház írja bejegyzésében. 

Bajomi Nagy György így vallott a szombathelyi évekről:

…A Weöres Sándor Színházban  színészileg iszonyú jó dolgom van. Tiszta erőből dolgozó, kitűnő társulatban játszom nagyszerű szerepeket élvonalbeli rendezők keze alatt. Színész számára ennél jobb helyzet nem létezik” 

Korábbi írásaink Bajomi Nagy Györgyről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában