Már több, mint ezren támogatták

2023.11.30. 10:29

Felkarolja a szombathelyi közgyűlés a Felsőcsatári Gyermeküdülő ügyét

Már több, mint ezren támogatták a Kerekerdő Alapítvány által a felsőcsatári gyermeküdülő megmentéséért indított aláírásgyűjtést. A szombathelyi önkormányzat tulajdonában álló ingatlan jövőjének kérdése a csütörtöki közgyűlésen is előkerült.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kerekerdő Alapítvány online aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy a döntéshozók megtegyék a szükséges lépéseket a felsőcsatári tábor felújítására, és az ne váljon az enyészet áldozatává, vagy - ahogy fogalmaztak - önös üzleti magánérdekek martalékává. Céljuk az is, hogy a 2022-ben bezárt gyereküdülő minél előbb fogadni tudjon táborozókat, erdei iskolai és más gyerekcsoportokat.

A megyei vagy a városi TOP Pluszon keresztül megpróbálnak forrást szerezni a tábor felújítására - erről Tóth Kálmán frakcióvezető (ÉSZ) beszélt, miután Gyöngyössy Péter a Kerekerdő Alapítvány képviseletében több önkormányzati képviselőt is megkeresett az ügyben. A politikus szerint jelentős társadalmi támogatottsága van a kezdeményezésnek, hiszen sokakat kötnek emlékek a felsőcsatári táborhoz. 

A Fidesz-KDNP frakció is támogatja a felsőcsatári gyermeküdülő megmentéséért tett valamennyi intézkedést - erősítette meg Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) felszólalásában. Nemény András polgármester (ÉSZ) a tábor felújítására 200 ezer forintot ajánlott fel keretéből, és arra biztatott, mások is segítsék a felújításért indított gyűjtést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában