Beruházás

2023.11.07. 14:04

Jelentős csúszásban a szentkirályi bölcsőde projektje?

Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség illetékes osztálya a beruházás előtt álló szombathelyi szentkirályi bölcsőde projektje miatt.

Tömböly Ágnes

Az egykori általános iskola helyén épülhet meg Szombathely új bölcsődéje

Fotó: Cseh Gábor

A projekttel kapcsolatosan június 16-án, augusztus 16-án és október 13-án is szabálytalansági gyanúbejelentés történt, az azokban leírtakat pedig megalapozottnak találták a Miniszterelnökségen. Emiatt október 24-én kezdeményezték a szabálytalansági eljárás elindítását és a kifizetések felfüggesztését. A projekt jelentős csúszásban van, ami pedig veszélyezteti a végső határidő betartását - derül ki a város honlapján közzétett dokumentumból.

A projektért felelős Savaria Városfejlesztési NKft. szakmai álláspontja viszont az: október 24-én lépett hatályba a támogatási szerződés 5. módosítása, ami alapján november 15-ére változott a második mérföldkő elérési ideje, így szerintük tudják tartani a végső határidőt is. A közgyűlés csütörtökön mindezek ismeretében rendkívüli ülésén döntheti el: mindezek ismeretében aláírják-e az új bölcsőde kivitelezésére a vállalkozói szerződést a nyertes céggel, amelyik mintegy bruttó 520 millió forintért építheti meg az új intézményt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában