Döntenek róla

2023.11.29. 18:57

Jó hír a belvárosban élőknek: lakásonként két szürke bérlet járhat januártól - videó

Ha csütörtökönt elfogadja a javaslatot a város közgyűlése, januártól lakásonként két szürke bérlet járhat a belvárosban élőknek.

Vaol.hu

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Jó hír a belvárosban élőknek!  - jelentkezett be közösségi oldalán dr. Takátsné Tenki Mária, a belváros önkormányzati képviselője. - A lakóhellyel rendelkező belvárosiak egy kedvezményes parkolóhely helyett kettőt vehetnek igénybe. Nagyon sokszor kezdeményeztem ezt már az utóbbi években a jelenlegi városvezetésnél. Most a csütörtöki közgyűlésre rendeletmódosítás van erre vonatkozóan előterjesztve. Ha a többség a közgyűlésen elfogadja, akkor januártól kettő kedvezményes parkolóbérletet kaphatnak a belvárosban élők lakásonként - adta hírül. 

Az előterjesztés szerint többször felmerült már az igény arra, hogy lakásonként két autó kaphasson szürke bérletet, de korábban az alacsony várakozási díjak és magas kihasználtság miatt nem javasolták. Most a 2022. évi díjváltozás miatt azt tapasztalják, hogy a kihasználtság csökkent, így a lakosok érdekeit szem előtt tartva kezdeményezik annak bevezetését. A bérlet igénybevételére féléves, és éves bontásban lesz lehetőség, az első szürke bérlet díjainak megfelelően. 

A szombathelyi közgyűlés november 30-án, csütörtökön 9 órakor kezdődik: a két ülés közti beszámoló elfogadása után többek között az alapellátási orvosi ügyelet átadásával kapcsolatban és bizottsági tagok megválasztása ügyében kell döntést hozniuk a városatyáknak. Napirendre kerül az a javaslat is, amely szerint szén-monoxid érzékelő készüléket biztosítanának azon önkormányzati és a SZOVA tulajdonában lévő lakásokba, ahol ez indokolt; a többi szombathelyi háztartásban pedig támogatást biztosít az önkormányzat az eszközök vásárlásához. Zárt ajtók mögött három napirendi pont vár megtárgyalásra. Itt tesznek javaslatot a kultúra területén dolgozók önkormányzati kitüntetésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában