Civil összefogással

2023.11.14. 16:03

Kilencedik alkalommal tartottak Márton-napot Gyöngyösfaluban

Civil összefogással hozták tető, pontosabban sátor alá a településen a hagyományos Szent Márton-napot. Szombat délután a templomban és a templomkertben gyűltek össze mintegy kétszázan.

Tóth Katalin

Forrás: Ohr Tibor

Süteményversenyre nevezhettek a háziasszonyok, az egyik helyi gazdálkodó jóvoltából pörkölttel vendégelték meg a résztvevőket. Képviseltették magukat a Pösei hegy borosgazdái és a helyi termelők is. Kőszegdoroszlóról és Kőszegszerdahelyről harmincfős zarándokcsapat érkezett a helyszínre, akiknek este Inzsöl Richárd gyöngyösfalui és Fernandes Loyd Pradeep kőszegszerdahelyi plébános mutatott be ünnepi szentmisét. 

– Gyöngyösfaluban az elmúlt évek közös munkájával több fejlesztést valósíthattunk meg. Több más cél mellett a templomra is jutott támogatás. Most ebben a szép épületben és annak kertjében ünnepelhettük Szent Mártont – osztotta meg az eseménnyel kapcsolatban Ágh Péter országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában