Gyarapodás

2023.11.24. 15:36

Laptopok érkeztek a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskolába

Negyvenöt notebook került a héten a Béri Balog Ádám Általános Iskolába. A 7. évfolyamosok közül 24 diák vett átszemélyes használatra digitális eszközt. A Klebelsberg Központ által megvalósított projektben átadott számítógépeknek az otthoni felkészülésük mellett a tanórákon is hasznát vehetik a diákok.

Tóth Katalin

Fotó: Ohr Tibor

Amint arról írtunk, több mint 3500 7. és 10. évfolyamos diák kap notebookot személyes használatra Vas vármegyében a napokban. A Klebelsberg Központ programjának egyik legfontosabb célja, hogy versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek és a családoknak.

A keddikőszegi átadón részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Rozmán László tankerületi igazgató, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlési alelnöke, Nemesné Erdősi Tímea igazgató, valamint a diákok és szüleik. Ágh Péter az átadás kapcsán emlékeztetett: a 2020-as világjárvány következtében bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időszakában és az időszakosan elrendelt online oktatás során megélt tapasztalatok rámutattak arra, hogy a tanulók jelentős része azért nem tud vagy nem megfelelő mértékben tud részt venni az online oktatásban, mert nincs saját használatú eszköze, vagy ha van, az nem rendelkezik megfelelő paraméterekkel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában