Átadó

2023.11.18. 14:40

Laptoppal könnyebb - A celli Berzsenyi-gimnázium tizedikeseit segítik a tanulásban

Negyvenhárom diák kapott laptopot a celli Berzsenyi Dániel Gimnáziumban.

Vaol.hu

Átadó a celldömölki gimnáziumban

Fotó: Giczi Sándor

A Sárvári Tankerületi Központ által végigvitt projektben tanulást támogató laptopokat adtak át a celli Berzsenyi-gimnáziumban. A  10. osztályos tanulók kaphatták meg a digitális eszközöket, azaz mivel a diákok még 18 év alattiak,  előzetes regisztrációt követően a szülők vehették át a laptopokat - adta hírül Fehér László, Celldömölk polgármestere, aki részt vett az átadón. 43 tizedikes diák érintett, ami az intézmény tanulói létszámának hozzávetőlegesen húsz százaléka, de  2022-ben az akkori 9. osztályosok is részesültek már ebben a támogatásban.

A szülők vették át a laptopokat
Fotó: Giczi Sándor

 "Biztos vagyok abban, hogy ez óriási anyagi segítség lehet a családoknak, hiszen a tanulók egészen középiskolai tanulmányaik befejezéséig használhatják a készülékeket" - fűzte hozzá Fehér László., hozzátéve: Celldömölkön két intézmény is biztosítja a diákok számára, hogy általános iskola után helyben folytassák tanulmányaikat. Azt gondolom, helyben minden adott ahhoz, hogy az itt tanulók megfelelő tudással felvértezve lépjenek ki az életbe, illetve kezdhessék meg a felsőfokú képzést. Természetesen, megértem azokat is, akik más városokban folytatják tanulmányaikat naponta ingázva, esetleg kollégiumban élve, de a celldömölki diákság szerencsés helyzetben van a gimnázium és a szakiskola nyújtotta lehetőségek miatt. A helyi oktatási intézmények támogatását én is szívügyemnek érzem, mind a négy gyermekem a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban szerzett érettségit, s tanult tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában