Vasi Prima díj 2023

2023.11.18. 09:00

Mangalicákat hizlal és marhákat nevel - Szélessy Zoltán családi vállalkozó, a Vármegyei Év Vállalkozója Díj nyertese

A november 25-én 17 órától a Weöres Sándor Színházban rendezendő Prima-gálán a közönség által megszavazott nyerteseken kívül megismerhetjük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas Megyei Szervezete kitüntetettjeit is, köztük Szélessy Zoltán családi vállalkozót, a Vármegyei Év Vállalkozója Díj nyertesét.

Merklin Tímea

Forrás: Unger Tamás

Szélessy Zoltán 2002-ben kezdte meg mezőgazdasági tevékenységét. Kezdetben saját és bérelt területen növénytermesztés volt a fő profil, később bővült állattartással. Jelenleg négyszázötven férőhelyes mangalicahizlalda az egyik fő profil, a másik pedig az ötszáz darabos Angus szarvasmarha-állomány. 2014-ben az állatállomány feldolgozására a Darányi Ignác-terv keretein belül megépítették a „vágópontjukat”, húsfeldolgozó üzemüket. 

Kiváló minőségű termékük sárvári, szombathelyi szállókban is étlapra kerül. A közeljövőben egy kis malom felépítése és üzemeltetése a cél, hogy a mezőgazdasági termék is feldolgozás után kerüljön piacra, illetve segítse az állatok takarmányozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában