Vasi Prima díj 2023

2023.11.15. 08:00

Lakástextillel szállt be a versenyszférába - Komáromi Angéla, az Év Vállalkozója díj nyertese

A Prima-gálán megismerhetjük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas Megyei Szervezete kitüntetettjeit is, köztük Komáromi Angélát, az Év Vállalkozója díj nyertesét.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

Komáromi Angéla Szabadkán született, egyetemet végzett matematikus. Tanított kétnyelvű gimnáziumban, majd a komputerizáció hajnalán egy nagyvállalat számítógépes adatfeldolgozó részlegét vezette. Bő három évtizeddel ezelőtt a férjével céget alapított: a nulláról kezdve beköszönt a versenyszférába. Ő volt a Laguna Lakástextil Kft. első és egyetlen dolgozója, és – 30 évet ugorva – jelenleg egy KeletKözép-Európában piacvezetésért versenyben lévő cég első embere. A cég klasszikus nagykereskedés, több mint harminc ország kiskereskedőit látja el lakástextillel. A szövetek mellett a megbízható magyar ízlés exportjára törekszik, az egyediség, eredetiség, hitelesség zászlaja alatt. 

A Laguna Lakástextil Kft. közvetlenül több mint félszáz szakembernek ad munkát Szombathelyen és a környező országokban. Megvalósított forgalma alapján helye van Vas vármegye vállalkozásainak top 100-as listáján. Termékei immár Kínába, az Egyesült Államokba is eljutnak. A cég jövőjét biztosítja, hogy a családi vállalkozás nem feledkezett meg a nemzedékváltás feltételeinek megteremtéséről sem. A második generáció felkészítése évtizedes folyamat volt, az alapoktól a vállalatvezetésig. Jelenleg két fontos feladat emelkedik ki a Laguna életéből. Az egyik az imént említett folytonosság biztosítása, a másik a német piacon való erőteljes fellépés. Mindkét folyamat állapota bizakodásra ad okot. A cég éves árbevétele 3 milliárd forint; Magyarországon 48, a külföldi képviselőkkel együtt összesen hatvan embert foglalkoztatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában