Vasi Prima díj 2023

2023.11.11. 16:26

Olvasóink is voksolhatnak a Vas Megyei Prima Közönségdíj és az Ifjúsági Különdíj jelöltjeire

Szombaton elkezdődött a szavazás, olvasóink is voksolhatnak a lapunkban megjelentetett és a vaol.hu-n is megjelentetett Vas Megyei Prima Közönségdíj és az Ifjúsági Különdíj jelöltjeire. Online szavazni november 22-ig lehet, a print szelvényeket – amelyek hétfőtől jelennek meg lapunkban ­– november 20-ig kell postára adni.

Merklin Tímea

Képen: Szárnyas János, a VOSZ vasi szervezete elnöke

Fotó: © Szendi Péter

Vas megyei Prima-jelölteket a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas Megyei Szervezete tagjai szavazták meg, ők az adott szakterület kategóriagyőztesei. Olvasóink közülük választhatnak, és juttathatnak a legtöbb szavazattal a tíz jelöltből egy kiválóságot a Prima Közönségdíjhoz, és a két ifjú tehetség közül az egyiket az Ifjúsági Különdíjhoz. A vaol.hu-on november 22-ig lehet online szavazni, a print szelvényeket pedig november 20-ig kell postára adni.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó alapította 2003-ban, hogy elismerést kapjanak a magyar értelmiség eredményei, és pártoktól függetlenül megerősítsék a tudomány, a kultúra értékeit. A Prima Primissima díj 2005-ben egészült ki a területi Prima díjak rendszerével, azóta adják át Vas vármegyében is ezt az elismeréstAz idei gála november 25-én 17.30-kor kezdődik a Weöres Sándor Színházban, akkor az is kiderül, kikre szavaztak Önök, az olvasók. 

A Vas Népéből ki lehet majd vágni a szavazószelvényeket, amelyekkel a Prima Közönségdíjasra lehet szavazni, és postai úton beküldeni szerkesztőségünkbe. A szelvények november 20-ig jelennek meg a lapban, és ezeket postára adni vagy a szerkesztőségünkben (Szombathely, Széll Kálmán utca 40.) leadni is november 20-ig lehet, illetve ügyfélszolgálati irodában november 22-ig. 

A vaol.hu-n egy Prima rovat fül találhat, itt megtalálják valamennyi jelöltet, és ott lehet szavazni is. 

Az Ifjúsági különdíjasra csak online lehet szavazni: november 11-től 22-én éjfélig. A vaol.hu Prima rovatán belül van egy külön fül, olvasóink ott találják meg a két jelöltről szóló cikket és videót, itt tudnak szavazni is. 

Mindkét szavazás eredményét november 21-én 12 óráig lehet látni, utána már nem. Az összesítés 23-án zajlik majd.  

Az idei Prima Közönségdíj jelöltjei (a kategóriagyőztesek): magyar irodalom –Balló László, magyar színház- film- és táncművészet – Prikazovits Ferenc, magyar képző- és iparművészet – Bíró Sándor, magyar tudomány – Dr. Kovács Antal, magyar oktatás és köznevelés – Horváth Barnabásné, magyar építészet – Tölgyesi Ernőné, magyar ismeretterjesztés és média – Varga Zsolt Trio TV, magyar sport – Perl Zoltán, magyar népművészet és közművelődés – Horváth Győző Ungaresca, magyar zeneművészet – Pintér Róbert Isis BigBand.

Az Ifjúsági Különdíj jelöltjei: Simon Ádám és Hóbor Zalán − közülük választhat a közönség, szavazataival méltó elismeréshez juttathatja kedvencét.

A VOSZ vasi szervezete által odaítélt Prima díjakat, az 

 Prima közönségdíjat és az Ifjúsági Különdíjat november 25-én 17.30-tól adják át a Weöres Sándor Színházban. A gálán bemutatják majd a 2023. év Megyei Vállalkozóját: Baranyai Andrást (Fabrika 2000+ Kft.), Komáromi Angélát (Laguna Lakástextil Kft.), Virágh Józsefet (Akmé Kft.), ifj. Kuntner Istvánt (Campbell Marson Hungary Kft.), Szélessy Zoltánt (Szélessy Zoltán E. V.); a 2023. Év Vállalkozóját, Mercs Pétert (Kámon-Hús Kft.); valamint a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj nyerteseit: Takács Gyula plébánost, Pohánka Edit animátort és Nagy Ferenc Gábor ügyvezetőt (NFG Sport Klub Alapítvány). 

A színházban rendezendő Vas vármegyei Prima rendezvényen vetítik a díjazottakról szóló kisfilmeket, amelyek bemutatják az életutakat, az érintettek munkásságát, amely példaadó lehet mások számára. Szárnyas János, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) vasi elnöke voksolásra buzdít, remélve, hogy a jelöltekre minél több támogató szavazat érkezik, és a díjazottak közösségei, illetve egész Vas vármegye együtt örülhet a győztesek örömének.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában