LED-csereprogram

2023.11.21. 10:44

Megérkeztek az energiatakarékos izzók Körmendre

A város önkormányzata is csatlakozott az ingyenes lakossági LED csereprogramhoz. Az energiatakarékos fényforrások a napokban érkeztek meg Körmendre, Bebes István polgármester, valamint a Szociális Szolgáltató és Információs központ munkatársai már elkezdték a kiosztásukat.

Tóth Judit

Bebes István Ivanovics Dórának adja át a led izzókat

Fotó: Jámbori Tamás

A LED csereprogram résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyen cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra. Akik regisztráltak és benyújtották az igényüket, a napokban értesítést kaptak arról, hogy az izzók megérkeztek. Bebes István polgármester a csereprogram kapcsán hangsúlyozta: a LED-es fényforrások jelentős költségmegtakarítás jelentenek a hagyományos izzókhoz képest.

 -Hosszú, akár tízéves élettartammal is bírhatnak a takarékos világítóeszközök, a kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően mérsékelhető a környezeti terhelés is. Csökkentsük együtt az energiafelhasználást, kíméljük a környezetünket! - tette hozzá a városvezető, aki a új fényforrások kiosztásakor hangsúlyozta: a jövő egyértelműen a LED-es izzóké, így, ha a jövőben lesz lehetőség, érdemes pályázni az ingyenes csereprogramra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában