Szombathelyi Erdészeti Zrt.

2023.11.08. 08:56

Pályaorientációs nap a géptelepen - az erdészettel ismerkedtek a sárvári diákok

A Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola teljes harmadikos évfolyama látogatott el a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Géptelephelyére, Sárváron.

Vaol.hu

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Dénes Károly nyugalmazott és Döme László aktív kerületvezető erdész beszélt a diákoknak arról a szerteágazó tevékenységről, amit az állami erdőkben végeznek: a fakitermelésről, az erdősítésről, a hosszú éveken át tartó gondozásról, a sokszínűség/biodiverzitás megőrzéséről. A fa a legfontosabb megújuló energiaforrásunk és alapanyagunk, - ahogy a mondás is tartja: életünket a bölcsőtől a koporsóig kíséri - fogalmazott.  

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közösségi oldalán közzétett beszámolóból az is kiderül: a gyerekek többek között megismerkedhettek a fakitermelő (harvester), -közelítő, ültetőgépekkel. Szó esett a szeptember-október fontos természeti jelenségéről, a szarvasbőgésről, amit az erdészet munkatársai egy tülök segítségével be is mutattak. 

Győrváriné Sali Johanna osztályfőnök elmondta: minden évben tart az iskola a szülők bevonásával pályaorientációs napokat, szeretnék megismertetni a gyerekekkel a szakmákat. A természet és az erdő sokukhoz közel áll, rendszeresen kirándulnak, és az erdész pálya iránt is többen érdeklődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában