Tartalmas délelőtt

2023.11.28. 11:02

Párbeszéd a térség fejlesztéséről Szentgotthárdon

A MURABA Európai Területi Társulás szervezésében egy tartalmas délelőttöt tölthettek el a meghívott szervezetek képviselői a Szlovén Kulturális és Információs Központban.

Tóth Judit

Forrás: Kóbor Szonja

A program célja egy olyan párbeszéd kezdeményezése volt, amely során feltárhatók a város, illetve a térség erősségei, illetve azok a fejlesztési igények, amelyek hatékonyan segíthetik az itt élők mindennapjait.

Papp Bálint, a MURABA Európai Területi Társulás igazgatója köszöntötte a jelenlévőket- Elmondta, hogy prioritást élvez a szervezet működésében a fiataloknak és a „régebb óta fiataloknak” szóló programok életre hívása.

Nagy László, szentgotthárdi mentőtiszt az időseket hatványozottan érintő témákkal készült, és praktikus tanácsokat adott arról, hogy mi a teendő, ha egészségügyi probléma jelentkezik. Szó esett arról is, hogy mire érdemes figyelni, amikor segítséget hívunk. A szakember beszélt az aktualitásokról, így az orvosi ügyelet átszervezéséről és a gondosóra programról is, amelyhez kapcsolódóan élénk eszmecsere bontakozott ki a résztvevők között.

Könnyedebb, a mindennapjainkat átszövő kérdéskört érintett Kóbor Szonja, a Szent Gotthárd Gimnázium 12. évfolyamos tanulója. Prezentációja segítségével az internet és a közösségi média használatának érdekességeibe nyertek bepillantást a jelenlévők. Példákkal, konkrét oldalak bemutatásával hívta fel a figyelmet az előadó arra, hogy az interneten számos információhoz, hírhez juthatunk ma már szinte pillanatokon belül.

A pódiumbeszélgetés keretében a meghívott vendégek megismerkedhettek a MURABA ETT működésével, tevékenységi körével, illetve azokkal a projektekkel, amelyek a közeljövőben valósulnak meg. A közönség soraiból projektötletek is felvetődtek, Papp Bálint ezeket megköszönve rámutatott, hogy a program végén kitölthető kérdőívben további véleményeket és elképzeléseket is megfogalmazhatnak a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában