Karrier

2023.11.13. 19:02

Régi munkatársakról: Nekik is szükségük van a motiválásra!

Nem elég toborozni, meg is kell tartani a munkaerőt. Az évek óta hűséges munkavállalók is adnak feladatot, ha erőforrásként tekintünk rájuk, állítja az egyik HR-szolgáltató (Jobsgarden).

Vaol.hu

Az elismert dolgozók innovatívabbak

Forrás: Shutterstock

Sok cég életében játszanak kulcsszerepet a hűséges munkatársak. Megnőhet a szerepük a recesszióban, ha kevesebb vagy kevésbé képzett munkavállalóval kell dolgozni, hiszen jól ismerik a cég működését. Alkalmasak arra, hogy betanítsák az újonnan érkezőket vagy helyettesítsék a távozókat több poszton is, írják. A törzsgárdatagság régen nem volt ritka, járt vele anyagi és erkölcsi megbecsülés. Ma már nehéz egy cégen belül ledolgozni egy életet a világ és a cégek változékonysága miatt is. De ez nem jelenti azt, hogy ne volna fontos a vállalkozások számára a lojalitás és a megbízhatóság. Ám ezek mellé szükség van rugalmasságra is. Az együtt változás egyik feltétele, hogy a munkavállalók lássanak perspektívát maguk előtt a cégen belül. A HR-szolgáltató tippeket ad a régi dolgozók megtartására, motiválására. Az anyagi megbecsülés mindig fontos eszköz az elkötelezettség mélyítésére. Emellett a munkakörülmények folyamatos javítása, a felelősségi kör kiterjesztése, a munkaidő rugalmassá tétele, a home office lehetőségének megjelenése mind segítik a hosszú távú együttműködést, írják. A képzési lehetőségeket a cégen belüli karrierutak mentén alakítva az új tudások a vállalkozást is szolgálják. Fontos az is, hogy az együtt dolgozók között jó legyen a munkakapcsolat, és lehetőséget kapjanak a felmerülő nehézségek, konfliktusok kezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában