Helyi közélet

2023.11.13. 18:55

Tájékoztató ágazatokról és alapszakmákról

Megjelent a 2023/24. tanévre vonatkozó, az alapszakmákat bemutató tájékoztató füzet az Ágazati Készségtanácsok ajánlásával: a pályaválasztás előtt állókat, szakképzés iránt érdeklődőket segíti.

Tóth Katalin

A tájékoztató füzet segítséget nyújt a pályaválasztás előtt álló tanulóknak és szüleiknek a képzési ágazatok s azokon belül tanulható szakmák jobb megismeréséhez. A kiadvány a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkárság megbízásából készült, és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában jelent meg. A bevezetőben egyebek mellett azt írják: „Ha mestere szeretnél lenni egy szakmának, javasoljuk a szakképző iskolát, ha magasabb szintű tudást szeretnél, akkor technikumban a jövőd. Az alapszakmák oktatása iskolarendszerben folyik, ahol a gyakorlati ismereteket lehetőség szerint duális partnerek, cégek közreműködésével, valós munkakörnyezetben sajátíthatod el. Mind a szakképző iskola, mind a technikum ágazati alapoktatással indul, így, ha időközben meggondolod magad és váltani szeretnél a két iskolatípus között, az ös - szehangolt ágazati tartalomnak köszönhetően ezt megteheted az ágazati alapok megszerzése után. A szakma kiválasztását követően kezdődik el a szakirányú oktatás.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában