Tájékoztatás

2023.12.03. 08:08

A havazás miatt sokat késnek a Németországból és Ausztriából érkező vonatok

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás nehezíti, lassítja a közlekedést több vasútvonalon is, ezért jelentős fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban - hívja fel a figyelmet a MÁV.

A tájékoztatás szerint a fennakadások érintik a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező, és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat is - írja a kisalfold.hu.

Hozzáfűzték: Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban jelentős késések és járatkimaradások előfordulhatnak.

Az ÖBB azt javasolja az utazóknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák későbbre az utazásukat, a német vasút (DB) pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri - tudatták.

Mint a MÁV oldalán olvasható: A Keleti pályaudvarról Bécsbe 9:40-kor induló Railjet xpress (rjx 62) csak Hegyeshalomig közlekedik. Railjet szerelvény helyett KISS motorvonat szállítja az utasokat. Hegyeshalomból a 12:32-kor induló Liszt Ferenc EuroCityvel (EC 142) lehet eljutni Bécsbe.

  • Az osztrák vasúttársaság tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarról 6:40-kor induló Railjet xpress (rjx 162) Zürichig közlekedik.
  • Nem közlekedikKálmán Imre EuroNight salzburgi vonatrésze (EN 463) és a Zürich felőli Wiener Walzer EuroNight (EN 467) vonatrésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában