Ünnepvárás

2023.12.03. 16:55

Adventi gyertyaláng Alsóságon - és megjött a Mikulás is

Celldömölkön is régi hagyomány, hogy a közösségi tereken adventi koszorút állítanak. Nem egyet: hármat - a három városrészben. Így történt ez az idén is. Giczi Sándor felvételei Alsóságon készültek.

Ölbei Lívia

Óvodások műsora az alsósági katolikus templomban

Fotó: Giczi Sándor

"Szombaton városunk központi terein fellobbant az idei első adventi gyertyaláng. Celldömölkön, Alsóságon és Izsákfán feldíszített koszorúk, díszvilágítás és ünnepi műsorok várták az érdeklődőket. Mindhárom helyszínen köszöntöttem a megjelenteket. Majd a történelmi egyházak helyi képviselői osztották meg az ünneppel kapcsolatos gondolataikat. Ezt követően dr. Kovács Zoltán és Hencz Kornél alpolgármester urakkal, Kovácsné Söptei Valéria részönkormányzat-vezető asszonnyal, illetve Gasztonyiné Fódi Zita a Humán Szolgáltatások Bizottságának elnökével közösen gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáit. Az ünnepség keretében a gyermekekhez ellátogatott a Mikulás is, valamint a Szentháromság téren a hagyományoknak megfelelően adventi vásár várta a kilátogatókat. Köszönet az előkészületekért a Városgondnokságnak és a Kemenesaljai Művelődési Központnak, valamint köszönöm a kitelepülők, a közönséget kiszolgálók együttműködését. Találkozzunk a jövő hétvégén ismét" - adta hírül közösségi felületén Fehér László, Celldömölk polgármestere. Giczi Sándor felvételei az alsósági gyertyagyújtás alkalmából készültek. 

Alsósági ünnepvárás
Fotó: Giczi Sándor
Gyertyagyújtás Alsóságon
Fotó: Giczi Sándor

 

A hit lángja már ég - az az első, Ádám és Éva emlékezetére
Fotó: Giczi Sándor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában