vaol.hu podcast

2023.12.16. 14:17

KULTivátor: Az ősi mesterség ma is virágzik

A prostitúcióról szól Rozán Eszter Gyere velem Amszterdamba! című új kötete, amit a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutattak be. A kényes témáról stúdiónkban beszélgettünk a szerzővel, aki regényeinek folyamában ez a tizenkettedik.

Merklin Tímea

Rozán Eszter történelmi és pszichológiai szempontból is végzett előtanulmányokat a könyv megírásához, hogy megalkossa karaktereit, akik aztán az általa létrehozott univerzumban életre keltek, mozogni kezdtek, viszonyulni kezdtek egymáshoz, és megíródott a történet, amelyből látjuk: mennyiben áldozat a prostituált, de még a kerítő lover boy is, a pénz pedig a test vámszedőihez vándorol? Podcastünkben Rozán Eszter elmondja, mi visz rá egy nőt a prostitúcióra: a kalandvágy? A szükség? Hogy kerül anya és lánya egy kirakatba a piroslámpás negyedben? Megtudjuk, a helyszín miért Amszterdam és miért nem London vagy a világ bármely más nagyvárosa, és még sok minden más is kiderül a ma is virágzó ősi mesterséggel kapcsolatosan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában