Ünnep

2023.12.27. 13:27

Dokumentumokat, fotókat várnak – Templomi jubileum lesz Vépen 2024-ben

2024-ben egyik építéstörténeti jubileumát ünnepli a vépi Urunk színeváltozása római katolikus templom. Ehhez kapcsolódva kérnek támogatást a helyiektől a szervezők.

Tóth Katalin

Fotó: Tóth Kata

Kétszázötven évvel ezelőtt, 1774-ben építették át a régi kéttornyú román stílusú templomot a mai – akkor még mellékhajók nélküli – egytornyú barokk stílusra. A jubileumot szeretnék méltón megünnepelni ünnepi szentmisével, templomtörténeti kiállítással. A szervezők azt kérik, hogy akinek a tulajdonában a templommal, templomi eseményekkel kapcsolatos bármely dokumentum, fotó, (elsőáldozási csoportképek, templomfotók, elsőáldozási, bérmálási emléklapok stb) rendelkezésre áll a családi archívumban, segítse azzal kiállításukat. 

A kapott anyagokat lemásolják, digitalizálják, majd visszaadják a tulajdonosoknak, ígérik. A dokumentumokat, emléklapokat névvel ellátott borítékban lehet leadni a sekrestyében vagy a művelődési házban, illetve ki-ki személyesen is átadhatja Iszakné Koszorús Juditnak, a művelődési ház vezetőjének vagy Dömötör Gábor alpolgármesternek – mindketten a települési értéktár-bizottság tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában