Összefoglaló

2023.12.07. 07:00

Egész Vas vármegye hó alá került szerdán - Több helyszínre riasztották a tűzoltókat

A nagy havazás a közlekedők dolgát is megnehezítette, több balesetről is értesültünk.

Vaol.hu

Forrás: Giczi Sándor

Egy 24 tonnás, parkettát szállító kamion belecsúszott az árokba a kőszegszerdahelyi Kőszegi utcában. Ide három tűzoltó gépjárművel érkeztek Kőszegről önkormányzati, Cákról és Bozsokról pedig önkéntes tűzoltók. Az egységek segítséget nyújtottak a kamionosnak a hólánc felhelyezésében, majd megszüntették a forgalmi akadályt – közölte velünk Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A 86-os főúton Nádasdnál egy személyautó az árokba csapódott, körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, más tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség a helyszínen. Délután pedig egy fakidőléshez riasztották a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltóit, ugyanis egy nyolc méter magas fa dőlt az útra a Farkasfa utcán. Az egységek feldarabolták a fát, és eltávolították a közútról – tette hozzá a szóvivő. 

Az Országos Mentőszolgálat esetei között főként a szerda hajnali, reggeli órákban szaporodtak meg az olyan riasztások, amelyek a csúszós utakkal függenek össze. Voltak, akik elestek, végtag-, illetve fejsérülést szenvedtek, továbbá történtek közlekedési balesetek is Vasban – közölte lapunkkal telefonon Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője. – Délutánra elállt a havazás, és normalizálódni kezdtek a viszonyok, de továbbra is óvatosságra intünk mindenkit, a legfrissebb előrejelzések szerint újabb csapadék várható – tette hozzá a szóvivő. A havas időjárás miatt megrohamozták a gazdaboltokat a vásárlók, a legkelendőbb árucikk a hólapát és az útszóró só volt. Bükön utóbbiból már ki is fogyott a bolt, a szombathelyi Bakó Gazdaboltba nemrég érkezett új szállítmány. – Körülbelül a duplájára nőtt a forgalom ma, legtöbben azért jönnek, hogy a havas idő ellen védekezzenek. Tíz perce kaptunk újabb sószórószállítmányt, 10 kilós kiszerelésben lehet vásárolni. Ma reggel pedig száz új hólapát is érkezett, ennek már több mint a harmadát elvitték a vásárlók, s folyamatosan érkeznek az újabb darabokért – osztotta meg velünk a gazdabolt munkatársa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában