A szeretet és a gondoskodás szigetének megteremtője

2023.12.25. 17:00

Elismerték rönöki óvónő, Kovács Csabáné Eszti néni munkáját, aki négy évtized után nyugdíjba vonul

A rönöki falukarácsonyon Pékó Tamás polgármester köszöntötte a település nyugdíjba vonuló óvónőjét, Kovács Csabáné Csrenkó Esztert, aki évtizedeken keresztül nemcsak pedagógus volt, hanem a gyerekek második otthonának, a szeretet és a gondoskodás meleg rönöki szigetének megteremtője is.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A méltatásban elhangzott: Kovács Csabáné Eszti néni Rönökön kezdte pályafutását 1984. június elsején, majd szeptember elsejétől már a szentgotthárdi városi óvoda óvónője volt, ahol közel négy évig dolgozott. Onnan a csörötneki óvodába került, majd 2012-ben pályájának első állomására, Rönökre. 

-Az elmúlt negyven évben Eszter nem csupán tanított, hanem példaként szolgált mindannyiunknak a tiszteletet, az elfogadást és a gondoskodást illetően. Mindig olyan szeretetteljes figyelmet fordított a gyermekekre, ami segítette őket a tanulásban és a fejlődésben. Az évek során megosztott rönöki ovis örömök és sikerek a mesék, az énekek és a vidám pillanatok mind az ő odaadásának és elhivatottságának köszönhetőek. Eszter munkája volt az, ami megtanította a gyermekeket a szeretet fontosságára, és ami nálunk legfontosabb, a közösség erejére - mondta az ünnepségen Pékó Tamás polgármester, majd elismerő oklevelet adott át az óvónőnek a település szolgálatáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában