A havat is meghozta

2023.12.07. 16:50

Szombathelyen járt Joulupukki, az igazi finn Mikulás - Mega galéria a látogatásáról! + videó

Vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

17.40. -

Felrázta a belvárost a finn Mikulás érkezése, 17 óra előtt 20 perccel szinte lehetetlen volt parkolót találni a környéken, mindenhol kígyózó kocsisorokat láthattunk a Fő tér környékén.

Az adventi vásáron is hasonló volt a helyzet, nagyon sokan voltak kíváncsiak az igazi Mikulásra. A rendőrség, a polgárőrség és a mentők munkatársai is jelen voltak a rendezvény zavartalan lebonyolításának érdekében. A feljutáshoz sorba kellett állni a Kossuth Lajos utca felől, a sort kordonnal biztosították. Rendezetten haladt a tömeg, gyorsan cserélődtek a csapatok, egy csoport körülbelül fél percet tölthetett a Mikulással. 

Kicsivel hamarabb, mint 17 óra karácsonyi zenei aláfestés közepette Joulupukki segédmanójával felsétált színpadra és köszöntötte a gyerekeket. A szervezők kérése szerint 4-5 fős csoportokban mehettek fel a kicsit a színpadra, hogy mindenki sorra kerülhessen. Egy 13 fős focicsapat túlteljesítette a feladatot, együtt érkeztek a szakállashoz, aki egy nagy piros fotelben vártra a kicsiket.

A Mikulással sok kicsi kezet fog, megsimogatja a hosszú szakállát és természetesen közös képek is készülnek.

 Most, 17.40-kor is még sokan állnak be újként a sorba. 

17.22. - 

A szervezők arra kérték az érkezőket, alakítsanak 4-5 fős csapatokat, és közösen menjenek fel a színpadra a Mikuláshoz. Így mindenki sorra kerülhet. Egy 13 fős focicsapat túlteljesítette ezt a a feladatot, együtt érkeztek a szakállashoz.

A színpadon Prieger Szabolcs vezényli le a csoportok haladását. A Mikulással sok kicsi kezet fog, megsimogatja a hosszú szakállát és közös képek is készülnek.

Karácsonyi aláfestő zene és a manó segéd sem hiányozhatott a repertoárból.

17.05.- Rendezetten halad a hatalmas sor a Mikuláshoz, a Kossuth Lajos utca felől. 

17.00. - Megérkezett

Már felment a színpadra a ​Mikulás. Rengetegen várnak a sorukra. A rendre a mentők, a rendőrség és a polgárőrök vigyáznak - jelentette a helyszínről munkatársunk. 

Előzmény:

December 7-én, csütörtökön 17.00 és 18.30 között Szombathelyre, az Adventi Vásárba látogat Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Életképek a Fő térről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában