Ezt jó, ha tudod!

2023.12.05. 16:16

Fontos információk, szabályok Joulupukki, az igazi finn Mikulás szombathelyi látogatásával kapcsolatban

Közleményt adtak ki a szervezők a programmal kapcsolatban, amit változtatás nélkül közlünk.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

Mint arról már beszámoltunk, december 7-én, csütörtökön 17.00 és 18.30 között Szombathelyre, az Adventi Vásárba látogat Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Mivel várhatóan sokan akarnak találkozni vele és a szervezők szándéka az, hogy ez minél többeknek sikerüljön is, kéréseket és szabályokat alkottunk a látogatás kapcsán.

Ezek pedig a következők:

· A Mikuláslátogatás helyszíne a szombathelyi Fő tér Adventi nagyszínpada. Ide fog érkezni 17 órakor Joulupukki és itt fogja fogadni a hozzá érkező gyerekeket.

· A színpad jobb oldalán elhelyezett lépcsőn haladhatnak fel a Mikulás elé a gyerekek, majd a színpad bal oldalán elhelyezett lépcsőn hagyhatják el a helyszínt. Ez lesz tehát a színpadi haladási irány.

· Ahhoz, hogy eljuss Joulupukkihoz, sorba kell állni! Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali lépcsőhöz vezető út ki lesz kordonozva és a Mikuláshoz csak az juthat el, aki beáll a kordonok között kialakított sorba. Ennek érdekében lezárásra kerül a Kossuth Lajos utca a Hefele Menyhért utcai kereszteződéstől. A várakozó, színpadra vezető sorba itt lehet majd beállni. Kérünk mindenkit, hogy a sorba csak azok álljanak be, akik tényleg találkozni akarnak a Mikulással! Érdemes időben érkezni, mindenkitől türelmes várakozást kérnek a szervezők!

· A legkisebbeket, 6 éves korig egy szülő felkísérheti a színpadra. A nagyobb gyerekek 6 és 14 éves kor között szülői kíséret nélkül is felmehetnek a színpadra a Mikuláshoz, egyszerre maximum 4 fő. Úgyhogy a nagyobbaknak érdemes előre 3-4 fős csoportokat alakítani.

· A szülőknek a színpad előtt kordonnal kijelölt folyosót biztosítunk, ahonnan fotózhatnak és áthaladhatnak a bal oldali lépcsőhöz, ahol gyermeküket várhatják!

· Annak érdekében, hogy minél több „kisember” feljusson Joulupukkihoz, 14 éves kor felett a Mikulás látogatása nem ajánlott! Kérjük a „nagyobb és felnőtt gyermekek” megértését!

A rendezvényt a közterület-felügyelet, a Claudius Polgárőr Egyesület, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség, a Vépi Polgárőr Egyesület, a Dobos Security Kft. és a Szombathelyi Rendőrkapitányság biztosítja majd. Kérjük a szülőket, hogy a hivatalos személyek kéréseit és utasításait fogadják el a gyermekek biztonsága érdekében!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában