Összegyűjtöttük

2023.12.01. 12:16

Mikulás-programok Vas vármegyéből: hétvégén Sárvárra érkezik Joulupukki, az igazi finn Mikulás

Cikkünkben a Mikulás-naphoz kapcsolódó programokat hozunk a vármegyéből.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

Elsőként Sárvárra érkezik meg Joulupukki, az igazi finn Mikulás. A Mikulás-váró program már vasárnap 14.30-kor megkezdődik a Posta téren. Elsőként a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak műsort. 14.50-kor a Crazy Legs Dance School Sárvár táncos műsora kezdődik, 15 órakor a Manósuli növendékei, a „rosszcsont” manók, Rudolf és Kópé krampusz lépnek színpadra. 15.15-kor Joulupukki hintóval gurul be a Posta térre, ahol köszönti a gyerekeket, csokoládét oszt, és közös fotót is lehet vele készíteni. 16.55-kor Kondora István polgármester mond adventi köszöntőt, majd a Mikulással együtt meggyújtja az első adventi gyertyát. 17.10-kor az Alma együttes koncertezik. Szombathelyen december 5-én, kedden érkezik meg a városi Mikulás az Agora – Művelődési és Sportházba. 

A Mikulás kuckója 14–18 óráig várja a szombathelyi gyermekeket. A „nagy szakállú” elárulja, hogy meszszelátó távcsövén keresztül milyennek látta őket egész évben. Verssel, énekkel vagy szép rajzzal a picik is meglephetik őt. A várakozás perceit a játszószobában tölthetik a gyerekek. December 6-án, szerdán 17.30-kor Herénybe, a Herényiek Házába érkezik meg a Mikulás a Vassurányért Kulturális Egyesület közreműködésével. December 7-én, csütörtökön 17 órakor megérkezik a városba Joulupukki, az igazi finn Mikulás. Ezt megelőzően 16 órakor a Szamóca Színház ad Mikulás-váró műsort az adventi színpadon. 

Celldömölkön december 5-én a Soltis Lajos Színház ad zenés, játékos Mikulás-váró előadást Puszedli és Nokedli címmel 18 órától. December 6-án 15 és 20 óra között házhoz megy a Mikulás az előre regisztrált gyerekekhez. Répcelakra december 9-én látogat el a nagy szakállú. 15.45-től a nyugdíjasénekkar ad műsort, 16 órakor a Palinta társulat lép fel, közben megérkezik a Mikulás. 17 órakor fotózás, a program ideje alatt kézműveskedési lehetőség várja a kicsiket.

Kőszegre december 5-én, kedden 16.30 órakor érkezik a Mikulás. Minden kőszegi gyermeket vár a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház a Mindenki Mikulása rendezvényre a Jurisics-vár belső udvarára (rossz idő esetén a Lovagterembe.) 

Természetesen a jánosházi gyerekeket sem hagyja ki a Mikulás, december 6-án izgalmas Mikulásváró műsorra várják a kicsiket a Művelődési Házba. 15 órakor kezdődik a program, elsőként a Mesélő Bőrönd Társulat: Hol lakik a Mikulás ? című előadását tekinthetik meg a gyerekek, majd megérkezik a Télapó, aki apró ajándékokkal is készül a helyieknek - osztotta meg velünk Tullerné Szalai Ildikó, közművelődési szakember, a jánosházi Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Ház és Könyvtár munkatársa. Mindenkit várnak szeretettel!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában