Ne higgyen el mindent!

2023.12.20. 14:02

Ezúttal egy vasi nő járt csúnyán pórul, online csalók áldozata lett

A Mátrix Projekt keretein belül bűnmegelőzési kollégáink vármegyeszerte hívják fel a figyelmet az online csalások megelőzésére.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Egy vasi nő esett online csaló áldozatául, akit azzal hívott fel egy ismeretlen hang, hogy egy nyereményjátékon nagyobb összeget nyert, amit csak akkor tud átvenni, ha a számítógépére telepít egy programot. A hölgy ennek eleget is tett, azonban a banki adatait már nem adta meg, és megszakította a hívást. Másnap azonban újabb hívás érkezett telefonjára. A bankja nevében keresték azzal, hogy gyanús mozgást észleltek a számláján. Ekkor már sajnos nem volt elég óvatos, és a csalók a bankkártyaadatait megszerezve egy nagyobb összeget emeltek le a számlájáról - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Ilyen esetekben, kérjük, álljon meg egy percre, és ne hozzon hirtelen döntéseket, gondolja át, mit is szeretnének valójában Öntől!

Ne feledje, azért, mert a bankjára hivatkoznak, egyáltalán nem biztos, hogy valóban onnan keresik! A bankok képviselői soha nem kérnek számlaadatot, jelszót, de PIN-kódot, CVC-kódot sem! Az azonosításhoz névre, születési helyre és időre, lakcímre, illetve az anyja nevére lehet szükség.

Ismeretlenek kérésére pedig soha ne telepítsen semmilyen programot informatikai eszközeire!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában