Ünnep

2023.12.02. 19:50

Fellobbant a hit lángja Szombathely adventi koszorúján - fotók

Szombathelyen Berzsenyi Dániel szobránál, a fényfüzérekkel díszített téren az ökumené jegyében dr. Nemény András polgármester három kisgyermekkel együtt gyújtotta meg a város adventi koszorúján az első gyertyát: fellobbant a hit lángja.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Az adventi hangolódáshoz minden adott volt: immár hagyományszerűen az impozáns, fényfüzérekkel feldíszített Berzsenyi téren állították fel a város adventi koszorúját, ahol a történelmi egyházak képviselői osztották meg ünnepi gondolataikat. 

- Van egy bölcs mondás, mi szerint a gyenge ember a világot akarja megváltoztatni, az erős ember önmagát. Nem kell a világot megváltoztatni ahhoz, hogy átéljem az adventet - fogalmazott Bodorkós Áron, a Szombathelyi Egyházmegye iskolalelkésze. - Nem kell a másik embert megváltoztatnom ahhoz, hogy átéljem az adventet. Az erős ember magát változtatja meg. Ha magamat megváltoztatom, akkor azzal a világ is meg fog változni. Ha magamat megváltoztatom, azzal a másik ember is meg fog változni. Ha magamat megváltoztatom, akkor meglátom Krisztust ebben az adventben - mondta az iskolalelkész. 

- Urunk hisszük, hogy semmi sincs hiába, mindennek célja van akkor is, ha most nem értünk dolgokat. Jöjj közénk és maradj velünk ünnepvárásunkban, ünnepünkben és az ünneptelennek hitt napokon egyaránt! - hallottuk Steindl-Papp Judit evangélikus lelkésztől, aki utalt arra is, nem a neonfények és a webshopok, áruházak kínálata teszi ünneppé az ünnepet. 

A közös imádság zárásaként Jakab Bálint református lelkész szólt a megjelentekhez. Majd dr. Nemény András polgármester három szombathelyi gyermekkel - Bíborkával, Millával és Katával - az ökumené jegyében meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát: fellobbant a hit lángja. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában