Folyamatos hóesés

2023.12.06. 09:20

Havazás - Tettünk egy kört Szombathelyen - fotók

Horváth Balázs

Ahogy előre jelezték, kedden az esti órákban intenzív havazás kezdődött a nyugati országrészben, így Szombathelyen is. A hó azóta változó intenzitással, de szinte folyamatosan esik, és ez várhatóan így marad nagyjából a szerda déli órákig az előrejelzések szerint. 

Tettünk egy kört Szombathelyen kedről szerdára villadóra, nem sokkal éjfél után, órákkal a havazás kezdete után, akkor a város útjait friss hó borította szinte mindenhol. Ismét autóba ültünk a reggeli órákban, addigra a főbb utak már latyakosak, hónedvesek voltak, több helyen sóztak és a havat is eltolták. 

A folyamatos hóesés miatt az utakon hamar újra megjelent a friss hó, de minden főbb út a városban viszonylag jól járható azóta.

A lakott területeken kívüli utak szintén havasak, ezek általában pályaelhagyások, árokba csúszások voltak. 

Mindenkit arra kérünk, hogy csak téli gumival szerelt járművel induljon útnak, és a megszokott sebességnél jóval lassabban vezessen. Fontos, hogy indulás előtt az autóról megfelelően takarítása le mindenki a havat, minden ablakról és a jármű tetejéről, motorháztetejéről is. A folyamatos havazás miatt szinte mindenhol havas utakra kell számítani, ezért jelentősen megnövekedett menetidővel számoljanak!

Szerda hajnal óta esik a hó Vasban. A percről percre tudósításunk IDE kattintva érhető el >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában