Dolgoznak a munkagépek

2023.12.10. 07:42

Járdafelújítás és csapadékvíz-elvezetés Lukácsházán

Egy ideje már dolgoznak a munkagépek a 87-es főút mellett Lukácsházánál: járdafelújítást végeznek a Szombathelyi út 1. és 47. szám. Az 1100 lakosú település ezúttal is saját forrásból gyarapodik

Tóth Katalin

Időjárásfüggő, hogy mikor készül el a szakasz

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi út 1. és 47. szám között valósul meg a csapadékvíz-elvezetés és a járdafelújítás. A meglévő rossz minőségű, töredezett, aszfaltos járda helyett térkövest építenek ki. A csapadékvíz-elvezetésnél egy rész a főút mellett a föld alá kerül, a többinél a meder alja új betonvápás burkolatot kap, illetve kicserélik – újraöntik – a bejárati hidak támfalait.

Az idén már végeztek hasonló jellegű munkát a faluban, a Nagycsömötei utca 2. és 28. között: ott zárt csapadékhálózatot építettek ki és szintén térköves járda épült, illetve egy 70 méteres aszfaltos útszakaszt is felújítottak – tudtuk meg Virág János polgármestertől. Közel 65 milliós ráfordítást igényel a beruházás, amely teljes egészében önerőből valósul meg. Időjárásfüggő, hogy mikor készül el a szakasz. A fejlesztés végső határideje 2024. április 30., de a polgármester abban bízik, hogy az időjárás kedvezően alakul, és nem kell félbehagyni a munkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában