Boldog születésnapot!

2023.12.19. 10:00

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték a vassurányi Kató nénit

December 13-án ünnepelte 90. születésnapját Janzsó Lajos Lászlóné. Kató néni otthon a családja körében töltötte a napot, Forrai Dániel polgármester és Számedli Cecília jegyző is meglátogatták, hogy felköszöntsék.

Tóth Katalin

Számedli Cecília, Janzsó Lajos Lászlóné és Forrai Dániel

Az idős asszony nem tősgyökeres vassurányi. A háború idején, 1944 novemberében, a bombázások miatt Budapestről költöztek ide a családjával. A nagyszülei dolgoztak és laktak a vassurányi kastély területén, később a kastély tulajdonosa építtette a családi házat, amely máig az otthona. Elmesélte még, hogy Szombathelyre járt polgári iskolába, utána ott végzett gyors- és gépíró tanfolyamot, tanult könyvelést, majd Szombathelyen dolgozott a nyugdíjazásáig, először a Városi Tanácsnál, utána a Vetőmagtermeltető és Ellátó Vállalatnál, végül a SZÜV-nél (Számítástechnikai Ügyvitelszervező Vállalat). Utóbbi helyen először munkaügyes volt, utána a gazdasági osztályon a bércsoport vezetője. Közben, ahogy mondja, nagyon szépen alakult a magánélete: 1955. december 25-én férjhez ment, két gyermekük – egy fiuk és egy lányuk – született. Azóta négy unokával és már három dédunokával is bővült a család. Férje másfél éve halt meg – 67 évet éltek házasságban.

Kató néni az elmúlt évtizedekben besegített az unokák körül, akik mind tanult, intelligens emberek, mondja. Aktív volt a legutóbbi évekig, de manapság már lánya, Violetta viszi a háztartást. Megtudtuk még, hogy az idős asszony kerek születésnapját karácsony után tervezik nagyobb családi körben megünnepelni.

A virágcsokor és az ajándékkosár mellé Orbán Viktor miniszterelnök díszes emléklapját, köszöntő sorait is átnyújtotta Forrai Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában