Faültetés

2023.12.16. 21:48

Kislevelű hársfákkal gazdagodott Vasasszonyfa - Településfásítási Program pályázatán nyert a község

Péntek délutánra és szombat délelőttre várta a fák telepítését szervező önkormányzat a környezettudatos önkénteseket. A nem túl kedvező időjárási viszonyok ellenére mindkét napon sikeresen teljesült a kitűzött cél. Pénteken ültettték, karózták és beöntözték, szombaton pedig a támasztékhoz rögzítették a harminc kislevelű hársfát.

Vaol.hu

Katavics András, Vasasszonyfa polgármestere elmondta, nem csak magánemberként fontos számára a környezetvédelem és a környezettudatos életmód. Kertészmérnökként, mérnöktanárként és polgármesterként is ezt a szemléletet adja tovább. Minden olyan pályázatban igyekszik részt venni a település, mely a fenntartható fejlődést szolgálja. Két évvel ezelőtt egy hasonló zöldítési programnak köszönhetően 15 nyírfát telepítettek a játszótér környékére. A polgármester kihangsúlyozta: a telepítési munkálatok mellett a fenntartás, a fák gondozása is nagyon fontos feladat, hiszen nemcsak magunknak, hanem a jövő nemzedékeinek is ültettünk.

Katavics András köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a telepítési munkálatokhoz: Bencsik Zsoltnak, Farkas Ernőnek, Horváth Mártonnak, Katavics Józsefnek, Kovács Istvánnak, Kovács Jánosnak, Soós Lászlónak, Soós Tibornak, Szekér Lászlónak, Timár Istvánnak, Timár Józsefnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában