Előadás

2023.12.07. 18:39

Mák Zsombor: Vigyázzunk együtt idős honfitársainkra!

Vigyázzunk együtt idős honfitársainkra! címmel szervezett előadást Mák Zsombor az Őrvidék Házban. A pszichológus hallgató fiatal személyes tapasztalati után döntött úgy: lépni és tenni kell az online csalások ellen.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Kihasználva az ünnepi időszakot, különösen megsokasodtak a közösségi oldalon, sms-ben, telefonon elkövetett csalások. – Az átverések célpontjai gyakran az idősek: egyrészt kevésbé figyelmesek, másrészt könnyen megbíznak a másik emberben – magyarázta lapunknak az előadás ötletgazdája, Mák Zsombor, aki pszichológus hallgatóként különösen érzékeny a téma iránt. 

A csütörtök esti előadáson előbb a különböző átverési módszereket mutatta be személyes tapasztalataira alapozva, majd néhány jótanácsot is megfogalmazott az érdeklődők számára. Ezek közül az egyik legfontosabb: figyeljünk oda, hogy kinek adjuk meg a telefonszámunkat, e-mail címünket. 

Ha pedig törtmagyarsággal írt üzenetet kapunk - és még linket is tartalmaz -, az már gyanút kelthet. 

,Szerinte tanácsos ezeket az üzeneteket rögtön törölni, így a jövőben véletlenül sem kattintunk rájuk. Az előadást péntek este 17.30 órától ismét meghallgathatják az érdeklődők. A végén a felmerült kérdések megvitatására is lesz lehetőség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában