Összeült a testület

2023.12.26. 07:00

Nagyon rossz az útszakasz, csak teljes rekonstrukció jöhet szóba

A szentgotthárdi képviselő-testület legutóbbi ülésén közmeghallgatást is tartottak, amelyen szóba került az Apátisvánfalvára vezető út zsidahegyi bekötő útig tartó szakaszának igen rossz állapota is.

Tóth Judit

Forrás: VN/archív

Farmasi-Mikos Mónika kérte a testületet, hogy találjon valamilyen megoldást a felújításra. Doncsecz András városüzemeltetési vezető elmondta, hogy az állami tulajdonú és állami fenntartású közút rendkívül rossz állapotát számos alkalommal jelezték a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a teljes felújítás egy állami projekt része. A projekt azonban még nem indult el, az útszakaszt viszont kátyúzni már nem lehet, csak teljes rekonstrukció jöhet szóba. Elhangzott az is: a lakossági levelet is eljuttatják a közút kezelőjéhez és továbbra is szorgalmazzák a felújítás mielőbbi megvalósítását, de az önkormányzat ennél többet sajnos, nem tehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában