Baráti összefogás jóvoltából

2023.12.22. 17:24

Összefogás: 20 éve teljesítik a kőszegi gyermekotthon lakóinak karácsonyi kívánságát - videó, fotók

Baráti összefogás jóvoltából személyre szóló ajándékkal lepték meg idén is a kőszegi Írott-kő és a Borostyánkő gyermekotthonban élőket karácsony alkalmából.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Megtelt a díszterem a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye, az Írottkő és a Borotyánkő gyermekotthonok karácsonyi ünnepségén csütörtök este. Zenés, verses ünnepi műsorral készültek a gyerekek, fiatalok. Szívbe markoló és felemelő pillanatokat élhettünk át, amikor a fellépők nevelőiket a Befogadlak nevelőszülői program himnuszával "lepték meg". "Óvj a gondtól, védj a bajtól / Sorsom bízom rád. /(...)Megtanítasz oly sok szépre / Feltekintek rád / Így mesélsz majd és kéz a kézben / Ránk ragyog a világ " - énekelték a gyerekek, a nevelők pedig nem rejtegették könnyeiket meghatódottságuktól. 

Szabó Anita intézményvezető köszöntőjében elmondta, öröm, hogy egyre többen vannak a karácsonyi programon, amit dr. Szendrő-Németh Tamás hívott életre. 

- Fogadjátok szeretettel az ajándékokat, mi a szívünket, lelkünket beletettük abba, hogy azok az angyalok lehessünk számotokra, akik valóra váltják az álmaitokat - ezt már dr. Szendrő-Németh Tamástól hallottuk, aki 20 éve barátaival közösen minden évben gondoskodik arról, hogy a kőszegi gyermekotthonban élők - ugyanúgy, mint más gyerekek - megkaphassák azt az ajándékot, amire vágynak. Ez évben is mintegy ötvenen vettek részt a civil kezdeményezésben. A Vas vármegyei ügyvéd az otthon lakóinak útravalóként Pál apostol Szeretet himnuszát adta, aminek utolsó három sorát idézte is: "(...) megmarad a hit, remény, szeretet, / Ez a három, / De köztük a legnagyobb a szeretet". 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában