RobOlimpia

2023.12.01. 07:00

Robotikából jeles - Életre keltek a diákok kreatív alkotásai az Agorában - fotók

Rendkívül izgalmas programnak adott otthont az Agora Művelődési és Sportház, a Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület immár negyedik alkalommal hirdette meg a szombathelyi RobOlimpia csapatversenyt olyan Vas vármegyei diákoknak, akik a robotika szerelmesei.

Csabai Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Megtelt az Agora nagyterme technológiakedvelő fiatalokkal csütörtökön. Az idei RobOlimpiára 20 csapat nevezett be, összesen 45 általános és középiskolás diák érkezett Szombathelyről, Csepregről, Sárvárról, Győrvárról, Sopronból és Velencéről. A verseny reggel 8 órakor vette kezdetét. 

A robotok és tervezőik olyan versenyszámokban mérték össze tudásukat, mint a legórobotok szumóbajnoksága, a gyorsasági vonalkövető robotverseny, a drag racing – azaz a gyorsulási verseny –, illetve a különleges roborope, amely egy kötélhúzó verseny robotoknak. 

A versenyszámokat bírók felügyelték. Az egész napos, izgalmakban bővelkedő erőpróba után délután kihirdették a különböző versenyszámok győzteseit, és átadták a jól megérdemelt díjakat. A negyedik szombathelyi RobOlimpia remek példa arra, hogy a technológia és kreativitás ötvözése kiváló platformot teremt a fiatalok számára a tanulás és az együttműködés új formáinak felfedezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában