Helyi közélet

2023.12.20. 18:18

Haladás: a szombathelyi önkormányzat tulajdonosként így látja a helyzetet

Reagált a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft-nél zajlott egyeztetésre a szombathelyi városvezetés. Mutatjuk a részleteket!

Vaol.hu

Horváth Attila és László Győző alpolgármesterek képviselték az önkormányzatot a Haladás-egyeztetésen

Fotó: VN-archív/CSG

"Szombathely Megyei Jogú Város kezdeményezésére a mai napra összehívott Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlését a többségi tulajdonos tiltakozása miatt nem lehetett megtartani. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a többségi tulajdonos képviselője Homlok Zsolt megakadályozta a taggyűlés megtartását" - tudatta dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester közleményében. Megtudtuk azt is: informális beszélgetés keretében ők kértek tájékoztatást a társaság anyagi helyzetéről, jövőbeni lehetőségeiről. "Ennek során a többségi tulajdonos kifejezte arra vonatkozó reményét, hogy december 31-ig megnyugtatóan tudja rendezni a helyzetet. Ígéretet kaptunk, de garanciát nem" - közölte.

Úgy tűnik, Szombathely városa tulajdonosként nem kíván több pénzt adni 

Múlt héten a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón a városvezetésnél érdeklődtünk arról, változtatnak-e a sportágazatra jutó mintegy 1 milliárd forintos pénzügyi keret elosztásán, jobban odaállnak-e a Haladás ügye mellé. Ismert, 2023-ban 40 millió forinttal, 2022-ben 50 millió forinttal támogatta a város a labdarúgó kft-t, aminek éves költségvetése egymilliárd forint körül mozog. 

Horváth Attila költségvetésért is felelős alpolgármester egyértelműen válaszolt: nem. László Győző pedig úgy fogalmazott: a 2024-es költségvetés kialakítása későbbi folyamat, a helyzetet előbb szeretnék megismerni.

Szerdán ez megtörténhetett. Sokatmondó, hogy a Haladás közleményében az olvasható: "A kisebbségi tulajdonosok a klubot és a többségi tulajdonost a helyzet megoldásában elvi támogatásukról biztosították."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában