Fejlemények

2023.12.15. 15:25

Vége a Stylnek? A dolgozók nem kaptak fizetést - frissítve!

A Styllel kapcsolatos fejleményeket osztott meg Facebook-oldalán Czeglédy Csaba, szombathelyi önkormányzati képviselő. Információnk szerint a cég munkatársai hiába dolgozták végig becsülettel a novembert, egyelőre nem kaptak fizetést.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Frissítés:

Czeglédy Csaba posztjának megjelenése után ismét kerestük Radics Tibort.

Megkeresésünkre Radics Tibor, a ruhaipari gyárat működtető cég képviselője arról tájékoztatott: a Styl-gyárban egyelőre szünetel a munkavégzés. A nehéz helyzetben megértést és türelmet kértek a dolgozóktól, vizsgálják a lehetőségeket a pénzügyi nehézségek enyhítésére. 

Közölte azt is, senkit sem fognak cserben hagyni. Együtt fognak működni az illetékes hatóságokkal a lehető legjobb kimenetel érdekében. Ha pedig a gazdasági társaság mégis felszámolás alá kerülne, a bérgarancia alapból kaphatják meg a dolgozók az elmaradt munkabért - tudatta Radics Tibor.

Korábban írtuk:

"Úgy tűnik, vége… Bezárt a STYL. A dolgozókat szélnek eresztették. Az aggregátorokat is elvitték" - írta Czeglédy Csaba pénteken közösségi oldalán. November végén Radics Tibor, az érintett cég képviselőjeként lapunknak még úgy nyilatkozott: Továbbra is folyik a munka a Styl-gyárban. Azt sem tagadta: nincsenek egyszerű helyzetben, de szerinte rendeződni fog a helyzet. Megrendeléseik egyébként vannak - írtuk. 

Meg nem erősített információink szerint hétfőn arról tájékoztatták a dolgozókat a Stylben: csődöt jelent a cég, jelenleg fizetésképtelenek. A Styl-munkatársai jelenleg nem tudnak bemenni az épületbe, nem is lenne miért, hiszen nincs áramszolgáltatás. A dolgozók most azért aggódnak, hogyan kapják meg kilépési papírjaikat, amivel a munkaügyi központba be tudnak jelentkezni. Arról is értesültünk: miután az elmúlt hetekben volt, hogy 10 Celsius-fokban varrtak, sokan felmondtak. Információink szerint hiába dolgozták végig becsülettel a novembert, fizetést egyelőre nem kaptak a cég alkalmazottjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában