Ünnep

2024.01.14. 18:14

100. születésnapján köszöntötték Csepregen Miklós Józsefnét

Csokitortát kapott a 100 éves néni a csepregi idősotthonban – virággal, tűzijátékkal.

Merklin Tímea

Fotó: Területi Gondozási Központ

Csepreg Tűzijátékos csokitortával, virággal köszöntötték 100. születésnapja alkalmából Miklós Józsefné Teri nénit a Területi Gondozási Központban, ahol 22 éve lakik.

-        Először mérges voltam, hogy minek ekkora cirkuszt csinálni, de szépen lezajlott, a torta szép volt és finom, nem volt agyonvajazva, nem kell félni, hogy megárt – nyilatkozta Teri néni az esemény után, amelyen részt vett az összes lakótársa. Valamennyiüket lehívták, lehozták az idősotthon ebédlőjébe. - Izgalmas napom van, meg vagyok elégedve – összegezte végül az ünnepséget.

Azt kérdeztük Teri nénitől, hogy ha lehetne három kívánsága, mit kívánna születésnapja alkalmából. Hosszan gondolkodott, majd azt mondta, másként igazítaná visszamenőleg az életét, mert túl sok volt benne a szenvedés. Ahogy mesélte, több, jobb egészséget szeretett volna

- 29 éves korom óta orvostól orvosig jártam, majdnem meghaltam, mégis itt vagyok. Én magam is csodálkozom, hogy lehetett ennyi évet megérni – fogalmazott.

Teri néni gyerekkorában is itt lakott a csepregi Alsóvárosban, és már akkor is ide járt misére, ebbe a kápolnába, ami most az idősek otthonához tartozik. 1964-ben elkerült Sopronba, mikor meghalt a férje, visszajött Csepregre, mert itt lakik az egyik lánya. Azért költözött be az otthonba, hogy ne legyen senkinek a terhére.

-        Két lányom van, 70-75 évesek, hat unokám, húsz dédunokám, hét ükunokám, nagyon meg van népesedve a család. Mindegyiknek a nevét tudom, habár egy kicsit gondolkodnom kell, a mostani gyerekekét nehéz kimondani – idézte fel Teri néni, aki a minap úgy elszédült, hogy elesett, kicsit beütötte a fejét, azóta úgy érzi, fáj a homloka, és kicsit mintha rosszabbul látna. Volt orvosnál, de nem mutattak ki semmit.

-        Földszinti szobában lakom, azt lesem az ablakon át, mikor tudok kimenni az udvart rendezni. Látom, hogy mennyi gereblyézni- és ültetnivaló van. Alig várom, hogy jó idő legyen! – sóhajtotta a 100 éves hölgy, hangsúlyozva: nagyon fontos mozogni.

Miklós Józsefnét a napra pontos 100. születésnapján, 2023. december 28-án a nagy családja és Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere is köszöntötte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában