Sajtótájékoztató

2024.01.16. 18:19

A gyermekvállalásra buzdít a Mi Hazánk - A szombathelyi polgármesterjelöltről is kérdeztük a pártvezetést

A gyermekvállalásra buzdít óriásplakát-kampányával a Mi Hazánk országszerte. Novák Előd szombathelyi sajtótájékoztatóján az önkormányzati választásra való felkészülésről is beszéltek.

Tömböly Ágnes

Kovács Jenő, Giczy József és Novák Előd a gyermekvállalás fontosságáért álltak ki

Forrás: Cseh Gábor

Szombathelyen a Hunyadi úton látható a Mi Hazánk egyik óriásplakátja, amin a férfiakat a gyermekvállalásra buzdítják – ott tartott kedden sajtótájékoztatót Novák Előd, a párt alelnöke, Giczy József, a párt vasi elnöke és Kovács Jenő, a Vitézi rend Vas-Zala vármegyei törzskapitánya. Hármuknak összesen 18 gyermeke született - tudtuk meg Giczy Józseftől. 

Novák Előd hangsúlyozta: - Minden gyermek közkincs, s nem pusztán magánügy a családalapítás kérdése. Azt gondoljuk, állami felelősség is van azért, hogy megszülessenek a vágyott gyermekek – mondta el a parlamenti képviselő, hozzátéve: Magyarország legnagyobb problémája a katasztrofális demográfiai helyzet, majd rámutatott: alig haladja meg az egyet az egy családban született gyermeklétszám. A politikus szerint ő a négy gyermekével, vagy Kovács Jenő, a Vitézi Rend Zala és Vas vármegyei törzskapitánya 10 gyermekével jó példát mutat e téren. A pozitív hangvételű kampánnyal pedig előbb a férfiakat, majd februártól a nőket kívánják megszólítani és a gyermekvállalásra ösztönözni.

Anyaotthont hoznának létre a rászoruló nők segítéséért

Novák Előd kitért arra is: egy évi parlamenti jövedelmét az Anyaország Alapítvány számára ajánlotta fel egy anyaotthon létrehozásáért, ahol a nehéz sorsú édesanyák elhelyezését segítenék.

Kovács Jenő szólt azokról a kormányintézkedésekről, amik a családalapítást támogatták az elmúlt években, ám mint mondta, ennek ellenére az elmúlt másfél évben valóban megfigyelhető a gyermekvállalás terén a megtorpanás. Szerinte a nagyfokú sajtóérdeklődés is azt igazolja: ez valóban fontos téma.

A nagyobb településeken indítanak polgármesterjelöltet

Programalapú kampánnyal készül a Mi Hazánk a közelgő önkormányzati választásra. A nagyobb településeken – így Vasban is – elindul a párt, a jelöltek kiválasztása jelenleg zajlik – ezt is megtudtuk Novák Elődtől.

Giczy József elmondta: Szombathelyen megvan a polgármesterjelöltjük, és valamennyi körzetben indítanak képviselőjelöltet, a hivatalos bejelentéssel azonban még várnak. A vármegyei pártelnök úgy látja: reális esélyük van, hogy akár egyéni mandátum szerzésével, akár kompenzációs listáról képviselőt juttassanak a szombathelyi közgyűlésbe, s a jobboldalt erősítsék a testületben. Kérdésünkre, van-e alapja azoknak a híreknek, hogy Kovács Jenőt indítja szombathelyi polgármesterjelöltként a Mi Hazánk, nem erősítették meg. Ahogy Novák Előd fogalmazott: az országos elnökség még nem döntött, ezért a szombathelyi jelöltről sem tudnak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában