vaol.hu podcast

2024.01.26. 14:13

KULTivátor podcast: a megyés püspök tart Biblia órákat a szombathelyi szakkollégiumban

Nemrégiben – a Covid miatt egy kicsit megkésve – ünnepelte tízéves jubileumát a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, amelynek vezetőjét, Gaspari Gábort az intézmény működéséről és küldetéséről is kérdeztük.

Merklin Tímea

Forrás: vaol.hu

A szakkollégium nem egy, hanem több szombathelyi felsőoktatási intézményhez kötődik, így lakik ott szülésznő, biológus és gépészmérnök hallgató is. A közösségi élet közös értékrend szerint szerveződik, amelynek része az is, hogy nincs gondnokság, mindent maguk oldanak meg: füvet nyírnak, égőt cserélnek, sütnek, főznek, ha szükséges.

A szakkollégium a nevelés mellett a minőségi oktatásra is nagy hangsúlyt helyez, olyan kurzusai vannak, amely témákról mindenki jó ha tájékozott és véleménye van. Ezeket mindenkinek fel kell venni, és az egyetem által kreditekkel elismertek. Tavaly bioetikát hallgattak, az idei tavaszi félévben dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye megyés püspöke - nemzetközi hírű, Bibliával foglalkozó teológus - tart előadásokat hetente. Ez egy nyitott lehetőség: a szakkollégiumi órát az ELTE keretében belül is meghirdetik. Gaspari Gábor úgy fogalmazott: ez egyfajtanyitott evangelizáció; bárki bejöhet, meghallgathatja, kérdéseket tehet fel a megyés püspöknek.

A szakkollégium vezetőjétől azt is megtudtuk: február 3-án rendezik meg a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági bálját, ahová nem csak a vasi vármegyeszékhelyről, de Zalaegerszegről is jönnek majd kedves fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában