Testületi ülés

2024.01.30. 18:29

A vártnál több az iparűzési adó Répcelakon

Megtartotta idei első ülését a répcelaki önkormányzat képviselő-testülete, amelyen egyebek mellett tárgyalták a város idei költségvetését, döntöttek az Országfásítási Programban való részvételről és új bizottsági tagot is választottak.

Polgár Patrícia

Forrás: Répce TV

Az ülésen a képviselők első napirendi pontként elfogadták az önkormányzat idei költségvetésének első olvasatát, amit Szabó József polgármester ismertetett. Elmondta: 2023-ban a vártnál magasabban alakult a város iparűzésiadó-bevétele, ám ezzel együtt szolidaritási adót is többet kell Répcelaknak fizetnie. A polgármester kitért az idén megvalósuló beruházásokra, melyek közül több pályázat útján valósulhat meg, de lesznek saját erős projektjeik is. Hozzátette: a második olvasat tárgyalásáig a tervezeten felüli bevétel terhére még lehet gondolkodni. 

A képviselők jóváhagyták a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár 2024-es munkatervét és meghatározták az intézmény idei szolgáltatási díjtételeit – ezek a tavalyihoz képest 15 százalékkal emelkednek. Döntés született arról, hogy a város idén is részt vesz az Országfásítási programban, melyben korábban 2021-ben 30 keskenylevelű hársfát igényeltek, amelyeket a Radó ház mögött, a MOK parkolónál, a KRESZ parkban és a Bartók Béla utcában ültettek el. Tavaly 8 ezüst hárs, 3 keskenylevelű kőris, 5-5 kislevelű hárs és magas kőris került Répcelakra, a KRESZ-parkba és a Vásártér mellé. 

A város fásítási programját folytatva jelen támogatásból a KRESZ-parkba, a már tavaly is fásított területre, a Vásártér melletti területre, az Aradi utcában lévő füves területre és a nemrég átadott Avar utcai parkoló mögötti kis zöldterületre szeretnének 30 fát igényelni. A képviselők elfogadták, hogy a jövőben a testületi ülés anyaga már ne a könyvtárban, papír alapon legyen megtekinthető, hanem online, a városi honlapon keresztül. Végül a Pénzügyi és Gazdasági Bizottságba választották meg az új, nem képviselő tagot, Molnárné Pap Edinát, aki az ülésen esküt tett a testület előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában