Tájékoztatás

2024.01.19. 11:12

Adathalászok élnek vissza a MÁV-VOLÁN-csoport nevével

A MÁV-VOLÁN-csoport is tudomást szerzett arról, hogy újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében.

Vaol.hu

Forrás: Pixabay

A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal - írják a megosztott közleményben.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

Fontos nyomatékosan kiemelnünk, hogy a MÁV-START, a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában