Ünnepség

2024.01.31. 16:50

Átadták a felújított járdát Máriaújfalu városrészen

Kisebb ünnepség keretében adták át a Szentgotthárd-Máriaújfalu városrész felújított járdáját, amelynek egy része pályázati, nagyobb szakasza pedig önkormányzati forrásból valósult meg.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A rendezvényen dr. Sütő Ferenc, Máriaújfalu városrészi képviselője köszöntötte a résztvevőket. Beszédében arra emlékeztetett, hogy a rossz minőségű utak mellett több évtizedes problémát jelentettek a városrészen a balesetveszélyes járdaszakaszok. A képviselő elmondta: az elmúlt 8–10 évben jelentős fejlesztések valósultak meg Máraiújfaluban. Az egyik megkezdett beruházás magával hozta tulajdonképpen a következő felújítást: a szennyvízhálózat kiépítését követően megtörtént a máriaújfalui út teljes burkolat-helyreállítása, az ahhoz kapcsolódó mellékutak állagának javítása, valamint a Kis utca teljes szakaszának újraaszfaltozása. 
Végül egy, a települési csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztését szolgáló TOP-os pályázat részeként a Máriaújfalui út környezetének vízrendezése és az úttal párhuzamosan haladó járda egy részének felújítása is megtörténhetett. A városrészi képviselő megköszönte Huszár Gábor polgármesternek, a képviselő-testületnek, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal dolgozóinak – különösen Doncsecz András városüzemeltetési vezetőnek és Kozó-Németh Eszter pályázati ügyintézőnek – a támogató hozzáállást, a kivitelezőnek pedig a beruházás megvalósulása érdekében végzett minőségi munkáját. 
A projektet Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere ismertette részletesen. A máriaújfalui járda 1158 méteren újult meg, ebből 240 méter a Szentgotthárdi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése című projekt részeként, 918 métert pedig az önkormányzat saját forrásból tett rendbe. 
Előbbi projekt részeként Szentgotthárd-Máriaújfalu városrészen több fejlesztést is végrehajtott az önkormányzat: a Máriaújfalui út környezetében a közút mellett futó nyílt árok helyett zárt csapadékelvezető csatorna, illetve beton folyóka épült rácsos víznyelő aknákkal, emellett a járda helyreállítására is sor került. 
Végül Huszár Gábor polgármester is megköszönte a munkát azoknak, akik a máriaújfalui fejlesztésekben közreműködtek. A teljes beruházás közel 140 millió forintba került. A kivitelezést Bugovics János vezette, a műszaki ellenőri feladatokat Szemes Tamás látta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában