Elégedettségi szintek

2024.01.07. 11:30

Boldogságtérkép: Vas a legboldogabb vármegye - az utca emberét is megkérdeztük - videó

A szokásos felmérés arra kereste a választ, hogy a magyarok mennyire elégedettek az életünkkel, hogy az ország melyik részében élnek a legboldogabb emberek.

Gáspár Eszter

A portál az elégedettségi szintet vármegyékre bontva értékelte, eszerint a legelégedettebb magyarok az ország nyugati felében élnek. A képzeletbeli dobogó legfelső fokán Vas vármegye áll, majd Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegye követi. A negyedik helyet Fejér vármegye szerezte meg, míg Budapest az ötödik lett a sorban. A legkevésbé boldogok Bács-Kiskun, Somogy és Nógrád vármegyében élnek. 

 

Megkérdeztünk két közismert embert: mit jelent számukra a boldogság? Vass Péter Bexter, digitális tartalomkészítő elmondta: – Szerintem a boldogság egyik fő forrása a természet közelsége. Szombathelyen is sok park van, és az utak tele vannak fákkal, amik nyáron kellemes árnyékot vetnek. A hegyek közelsége jó kikapcsolódás és kirándulási lehetőséget ad hétvégére. Meg hát miért is búsuljunk? 

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze úgy fogalmazott: – A boldogság az ember legszebb illúziója. A személyes örömvágy, szeretet, el- és befogadás, alkotás, teremtés sikermegélésének katartikus pillanatai. Az elérhetetlennek tűnő teljesség reménye.

Az utca emberét is kérdeztük a témában:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában